مقبره‏ الشعرای تبریز

مقبره الشعرای تبریز، آرامگاه بیش از چهارصد شاعر و ادیب به نام ایران به ویژه استاد شهریار، خاقانی و ... می باشد. معماری و فضاسازی زیبا و جذاب این بنا را به یکی از نمادهای  فرهنگی شهر تبریز تبدیل کرده است. این مقبره حدود  800 سال قدمت دارد و تا به امروز بیش از 400 شاعر، عارف و نویسنده را در خود جای داده و مدفن انسان های بزرگی شده است. از جمله شاعرانی چون اسدی طوسی، قطران تبریزی، خاقانی شروانی، مجیر الدین بیلقانی، ظهیر الدین فاریابی، شاهپور نیشابوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبريزی، سلمان ساوجی، قطب‌الدين شيرازی، مغربی تبریزی، مانی شیرازی، لسانی شیرازی و شکیبی تبریزی از جمله آن‌ها است. محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار نیز آخرین شاعر نامی است که در سال ۱۳۶۷ در این مقبره به خاک سپرده شده است و قبر وی در داخل فضای اصلی آرامگاه قرار دارد. این مقبره در نزدیکی بناها و مقابر معروف و تاریخی مانند ربع رشیدی، بقعه سید حمزه، مسجد صاحب الامر، خانه و موزه قاجار و .... قرار گرفته است. این مقبره در محله ای تاریخی و در نزدیکی آثار قدیمی دیگری قرار گرفته است. این بنا در سال ۱۳۸۷ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است. با تهیه بلیط چارتری استانبول تبریز ارزان از سامانه آس چارتر می توانید ارزان ترین بلیط را با راحتی تهیه نمایید.

آدرس مقبره الشعرا: تبریز، خیابان ثقه الاسلام

خانه حاج مهدی کوزه کنانی تبریز

خانه مشروطه تبریز که به آن همچنین موزه مشروطه یا خانه کوزه‌ کنانی نیز گفته می ‌شود منعلق به حاج مهدی کوزه‌ کنانی، از تاجران بازار تبریز یکی از حامیان مالی اصلی دوره مشروطیت بوده است، که قدمت آن به حدود ۱۵۰ سال پیش برمی‌ گردد، این بنا با مساحتی برابر با ۱۳۰۰ مترمربع، در دو طبقه در سال ۱۲۴۷ هجری خورشیدی توسط معمار تبریزی بنام حاج ولی ساخته شده است. از معماری های بی نظیر این خانه می توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منبت‌کاری شده، غلام گردش، کلاه فرهنگی و نورگیر اشاره کرد. در این خانه تاریخی مجسمه‌ها، عکس‌ها، تندیس‌ها و اسناد تاریخی است، این بنا تاریخی در سال ۱۳۵۴ شمسی به شماره ثبت ۱۱۷۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در سال ۱۳۶۷ توسط سازمان میراث فرهنگی کشور خریداری شده است و اکنون به موزه کوزه کنانی تغییر کاربری داده است.

آدرس خانه حاج مهدی کوزه کنانی: تبریز، غرب بازار بزرگ تبریز

بازار تبریز

یکی از آثار ارزشمند در تبریز که در فهرست میراث جهانی یونسکوبه  ثبت ملی و جهانی رسیده است بازار بزرگ تبریز می باشد، این بازار یکی از بزرگ ‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان و وسیع‌ ترین مجموعه مسقف آجری جهان است. بازار تبریز 6500 حجره، 40 نوع شغل و صنف، 20 راسته، 35 سرا، 25 تیمچه، 11 دالان و چندین مدرسه، مسجد، کاروانسرا و حمام دارد. از معروف‌ترین و زیباترین تیمچه‌ها و راسته‌هادر این بازار تیمچه مظفریه و راسته قیصریه می باشد، در این بازار می توانید اجناس درجه یک و عالی مانند فرش دستباف، آجیل، محصولات چرمی، پارچه، ادویه، صنایع دستی و ... با قیمت‌های مناسب خزیداری کنید. این بازار به دلیل ویژگی‌های مهم معماری و تجاری در سال 1354 خورشیدی با شماره 1097 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در مرداد 1389 با شماره 1346 نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت. آس چارتر بهترین مزجع ارائه دهنده بلیط هواپیما ارزان چارتری در شهر مشهد می باشد.

آدرس بازار بزرگ: تبریز، بازار بزرگ تبریز