ریشه نام تهران از کجا امده است ؟

قطعا اگر بخواهیم در مورد تاریخچه تهران بدانیم برایمان سوال پیش خواهد امد که ریشه نام تهران از کجا امده است ؟ برای نام ان نظرهای زیادی وجود دارد که هر کس یک نظر متفاوتی می دهد بعضی از افراد چون مرحوم کسروی معتقد هستند که نام تهران از دو واژه ته به معنای گرم و ران و به معنای مکان تشکیل می شود و بر این اساس نام تهران به معنی جای گرم است که در معنای مقابل شمران یعنی جای سرد قرار می گیرد ، از سمتی در بسیاری از منابع مانند کتاب تهران قدیم گفته شده است که نام تهران از دو کلمه ته یعنی پایین و ران یعنی دامنه تشکیل شده است. برای خرید بلیط پرواز بوشهر تهران یا بلیط چارتر کرمان تهران به سایت مراجعه کنید.

تهران

به این دلیل که در این شهر در پایین دامنه کوه های البرز قرار دارد ، برخی دیگر می گویند نام تهران به معنی ته ران است چرا که در زمان های گذشته مردم برای در امان ماندن از جنگ و حملات به انتهای خانه یا زیر زمین پناه می بردند و از همین رو واژه تهران به معنی ته راندن است ، همچنین بعضی دیگر می گویند در زمان های گذشته تیره ای از خاندان طاهری خراسان در این منطقه سکنا برگزیدند و نام تهران به ریشه طاهران باز می گردد.

تهران

تهران در زمان های قدیم !

برای نخستین بار نام تهران در قرن سوم هجری در وصف شهرت فردی به نام ابو عبدالله محمد بن حماد طهرانی بیان شده است ، در قرن هفتم بود که غازان خان پادشاه ایلخانی ، روستای خوش اب و هوای تهران را به عنوان استراحت گاه خودش انتخاب کرد و از ان به بعد کم کم این منطقه شناخته می شود و همه ان را می شناسند همچنین سیاحان زیادی وصف ان را در سفرنامه های خود می اورند.

تهران

در دوره صفویه شاه طهماسب که از جنگ با ازبکان به سمت پایتخت صفویه یعنی قزوین بر می گشت در مورد تهران و زیبایی های ان چیزهایی شنید که تصمیم گرفت به این مکان برود ، از ان جایی که قبر جد صفویان در تهران بوده است و این شهر مدام در معرض حمله راهزنان قرار می گرفته است شاه طهماسب دستور داد تا 114 ععد حصار و برج و باروی بلند در اطراف شهر بسازند ، این حصار با چهار دروازه به نام های دروازه عبدالعظیم ، دروزاه شمیران ، دروازه قزوین ، دروازه دولاب تا دوره ناصرالدین شاه قاجار برپا مانده است.

تهران

علاوه بر این دروازه ها بازار تهران یادگار دیگری از شاه طهماسب برای شهر تهران بوده است که به یادگار مانده است. ابادانی و ساخت و ساز در تهران در دوران شاه عباس که مقتدرترین پادشاه صفوی بوده است ادامه دارد ، شاه عباس با این که در شهر تهران به مریضی سختی دچار شد و این شهر را نفرین کرد با گذشت زمان بعدها دلش خواست که در تهران سکونت داشته باشد زیرا اب و هوای خیلی خوبی داشت او دستور داد تا چنارهای زیادی را در بخش هایی از تهران بکارد ، به طوری که بعد از ان تهران به چنارستان مشهور شد. در دوره زندیه تهران بسیار مورد توجه کریم خان زند واقع شد و او نیز چندین بار به تهران سفر کرد و دستور داد تا تهران را اباد کنند.

تهران